Ny gadehund

14.09 - 2022 3 min Ny Gadehund


Sådan fandt vi vores hund

En dag så vi billeder på Facebook fra et shelter i Rumænien, og der, midt på et koldt beton gulv sad den sødeste lille usikre prinsesse med de varmeste brune øjne, hende skulle vi bare have. Vi kontaktede shelteret og fik fat i en dansk dame der sørge for alt det praktiske med hundene fra Rumænien.

25 hunde og 3 katte fra Valaca i Rumænien var blevet frikøbt og skulle til Danmark og starte et nyt liv, de brugte 3 døgn på at komme frem. Frivillige fra shelteret transporterede hundene til Hamborg, hvor de blev hentet af frivillige fra Danmark og kørt hjem til deres nye familier. Vi havde lavet en gruppe på Facebook sammen med alle de andre familier som skulle modtage hunde, så vi kan holde kontakt, dele erfaringer og stille spørgsmål.

Vores lille Luna var jo bare helt perfekt, hende og vores anden hund skulle lige se hinanden an, men er heldigvis blevet gode venner.

Det er ikke bare sådan lige at få en gadehund, det kræver meget tålmodighed. Man ved ofte ikke hvad de har med i bagagen af dårlige oplevelser. Det eneste vi viste om Luna var hendes ca alder og så havde vi set et par billeder. Selv for en tryk og tillidsfuld hund, er det en meget stor omvæltning at flytte til et nyt land med nye lyde, lugte osv, og man ved ikke hvordan de vil reagere. Luna er født på gaden og er vant til at skulle klare sig selv og kæmpe for at få mad, hun blev reddet og taget ind på et privat shelter hvor hun fik mad og en smule varme, men hun skulle tilbringe dagene i et bur. Luna er ikke vant til, at blive håndteret af mennesker og er stadig ikke helt tryk ved det, hun er især bange for mænd, hun har aldrig været i et hus før og turde ikke gå rundt indenfor den første uge. Hun er startet til hvalpetræning og klarer det rigtig fint, tingene tager dog bare lidt længere tid, hun har været til nose work som hun bare elsker.

Inden man siger ja til at adoptere en gadehund skal man virkelig have gjort op med sig selv om man er klar til den kæmpe udfordring der følger med. Man skal have tålmodighed, og være parat på at bruge den tid det vil tage at få hunden tryg. Selvom det er en hård omgang og man til tider kan rykke sig i håret af frustrationer over den lille bandit, er det jo det hele værd, vi ville for alt i verden ikke have været foruden Luna. Hun er den mest fantastiske og kærlige hund, hun er så dygtig og for hver eneste lille fremskridt hun gør bliver vi jo pavestolte. Hun elsker alle hunde og hun møder hele verden med kærlighed. Når hun vågner op efter en lur, lyser lykken ud af hende, hun bliver så glad når hun opdager hvor hun er. I det øjeblik hvor man ser taknemmeligheden i hendes øjne bliver man så rørt og ved at det var det helt rigtige at adoptere en lille gadehund.