Når hunden skal passes

14.09 - 2022 3 min Når Hunden Skal Passes


Mange der tilbyder sig som hundepasser nyder, at få det ekstra ansvar det følger med, at skulle passe en hund. Ved sammen at planlægge pasningsforløbet, gør man det lettere for alle parter. På den måde er hverdagen aftalt og hundens rutiner kan fortsætte som de plejer. Både hundesitter og hundens ejer kan smide bekymringerne og bare nyde deres ferie og feriebarn. Det er en god ide at have helt klarer aftaler om aflevering og afhentning.

Vi har samlet en list over gode ting og huske når hunden skal passes.

 

  1. Sørg for at hunden er renvasket og velplejer. Det første indtryk er vigtigt, og det vil ikke være en god oplevelse for Ferie familien og modtage en beskidt og usoigneret hund. Lad oplevelsen starte positivt for alle parter med en ren og lækker hund.

  2. Sørg for at medbringe hundens ting, kurv, tæpper, legetøj, mad, sele, snor, osv. Det er en god ide at medbringe noget der dufter godt af dig, evt. en bluse der ikke er nyvasket, det vil hjælpe hunden til at falde til ro i de nye omgivelser og føle sig tryk. Det er vigtigt at medbringe hundens eget foder, så den ikke for dårlig mave af foderskifte.

  3. Sørg for at aftale med passeren at hunde ikke skal tigge ved bordet, have godbider uden det er som belønning eller hvad i ellers har af reger omkring hunden.

  4. Sørg for at få snakket med passeren om hvor meget motion hunden er vandt til og få, så den ikke bliver overbelastet. Husk der er forskel på hvor meget motion en hvalp, ung hund, voksen hund og senior hund skal have. Hvis hundepasseren selv har hund er det meget lettere hvis hundene kan blive luftet sammen, så få hellere talt om lufte situationerne inden i tager afsted.

  5. Sørg for at få snakket om hvis hunden for medicin, hvordan det får det, hvornår den skal have det så hundepasseren bliver fortrolig med det.

  6. Sørg for at hundene er blevet behandlet for lopper, flåter og evt. orm så hunden ikke døjer med det mens den bliver passet.

  7. Sørg for at fortælle hvis hunden ikke er helt rask, så hundepasseren har mulighed for at sige fra over for pasning af en syg hund.

  8. Sørg for at oplyse om hunden kommer i løbetid i løbet af pasningsperioden.

  9. Sørg for at oplyse hvilken dyrelæge hunden plejer at komme hos hvis uheldet er ude. Det kunne også være en gode ide at fremvise forsikrings attesten så pleje familien ved den har den lovpligtige forsikring.

  10. Sørg for at fortælle hvis der er noget hunden ikke kan lide, eks. Løbehjul, cykler, andre hunde osv. Så hundepasseren kan være forberedt på det.

Alt i alt, sørg for at få talt pasningen af hunden godt og grundigt igennem så alle handler i hundens interesse. – giv hunden det bedte ophold som muligt.

 

Når dit kæledyr skal passes, er der mange ting man skal huske og pakke til ens bedste ven.

Det er en god ide at aftale med “plejefamilien” hvordan hundens dagligdag plejer og være, om den går tur med snor i halsbånd eller sele,om hunden kun får godbider som belønning, hvilken dyrelæge de må kontakte i tilfælde af uheldet er ude, osv.

Der er mange spørgsmål der skal besvares, så sørg for, at i får talt det hele godt igennem, så i begge er trygge ved situationen.

Vi har samlet en liste over de vigtigste ting hunden kan have behov for, at medbringe til sit ophold.

– Sele/halsbånd

– Snor

– Hundetegn

– Mad

– Medicin

– Kurv/tæpper

– T-shirt der dufter af dig

– Vand/mad skål

– Godbidder

-Legetøj

-Hundens dyrelæge bog, med nr. og adr. på dyrelægen