Adoption af hunde: Bliv klogere

04.11 - 2022 5 min Adoption Af Hunde

Har du overvejet at adoptere en hund i stedet for at købe den på den klassiske måde hos en opdrætter eller en privat avler? Der er mange muligheder for at adoptere hunde i Danmark, så man behøver ikke importere en gadehund fra udlandet, men det er selvfølgelig også en mulighed. Hvert år indleveres der mange hunde til dyreinternater og heriblandt kan du måske finde din nye bedste ven, og samtidig hjælpe en hund, der har brug for en ny familie.

 

Et trygt sted at købe hund

Mange dyr havner på internaterne, og her er der dygtige mennesker til at tage sig af dem. De kan dog ikke blive på internaterne for evigt, da der skal være plads til nye nødstedte dyr, og derfor bliver der hvert eneste år bortadopteret mange dyr fra dyreinternaterne rundt omkring i Danmark. De dygtige medarbejdere som er på internaterne, gør deres ypperste for at sikre dyrenes velfærd, og derfor vil de også gøre meget ud af at vælge hundens nye familie. Det betyder også, at hvis du er kommet i betragtning til en hund hos et internat, så er det fordi personerne på internatet, tror på, at du kan passe sammen med netop denne hund.

 

En grundig gennemgang

Når man skal have en hund fra et internat, så kan man være ganske tryg, for hunden er blevet tjekket grundigt igennem på internatet, og man bliver oplyst om eventuelle særlige behov, som netop den hund har. Samtidig kan man føle sig sikker i processen, da internatet gør meget ud af at screene personer, inden de bortadopterer hundene eller andre dyr. Der stilles hos krav til den der skal adoptere dyret, og det gør der, fordi man vil sikre dyrenes velfærd og sikre, at de ender hos de rette familier.

 

Er du klar til en hund?

Uanset om du vil adoptere en hund eller købe en hund på klassisk vis, så er det vigtigt, at du grundigt overvejer om du er klar til hund. En lille hundehvalp fra en opdrætter eller en privat sælger har masser energi og kræver motion og træning, og man skal være indstillet på, at det kræver meget at få et lille nyt familiemedlem. Det samme gælder også, hvis man vil adoptere en hund, også selvom man måske her har mulighed for at få en ældre hund, der allerede er trænet. For at undgå, at mange hunde bliver indleveret på internaterne i fremtiden, så er det vigtigt, at man ikke selv er en af dem der havner i en situation, hvor man er nødt til at skaffe sig af med hunden, når man har fået den. Man skal være indstillet på, at hunden er en forpligtigelse man har resten af hundens liv, og det er derfor ikke en beslutning man bør tage fra den ene dag til den anden.

 

Hund og økonomi

En anden ting, man bør tage højde for inden man anskaffer sig en hund, er ens økonomi. For hvad enten man køber en hundehvalp hos en opdrætter eller en privat sælger, eller om man adopterer en sød hund fra et dyreinternat, så skal man være indstillet på, at det koster penge at have en hund. Først og fremmest skal man bruge penge på hundens mad, men der kan også komme mange andre udgifter til. F.eks. skal hunden have udstyr i form at en kurv, halsbånd og snor, og mange vil også gerne glæde hunden med legetøj eller godbidder og tyggeben. Sidst men ikke mindst, så er der udgifter til dyrlægen, både de faste og de uforudsete. Det er vigtigt, at man ikke er presset økonomisk, når man skaffer sig en hund, for man bør have penge til at hjælpe hunden, hvis den får brug for det. Mange finder tryghed i at tegne en sygeforsikring til hunden, og det kan være et ganske godt valg, da man så ved præcis hvad det koster at have hunden om året.

 

Adoption i Danmark eller i udlandet

Som vi nævnte tidligere, så er der mange muligheder for at adoptere en hund i Danmark, men man kan også søge mod udlandet. Det er blevet moderne at adoptere gadehunde fra udlandet, men man skal være klar over de faldgruber der kan være og de udfordringer, der kan opstå. Det er en god måde at hjælpe en hund på, og ofte kan man få en meget hengiven hund, men omvendt kan man også ende i en situation, hvor man får en hund der har nogle traumer, som er svære at håndtere. En tidligere gadehund er ikke den rette for alle familier, og f.eks. kan det være problematisk i en børnefamilie. Hvis man adopterer en hund fra et dansk dyreinternat, vil man ofte kunne høre hundens historie. Det kan f.eks. være, at det er en hund der har haft det godt hos en person, som desværre er gået bort, og derfor får hunden brug for et nyt liv. I en sådan situation, vil hunden ikke have den samme risiko for traumer, som en gadehund fra f.eks. Portugal, Grækenland eller Tyrkiet. Det er altså vigtigt, at man tænker sig om, inden man beslutter sig.

 

Undersøg mulighederne

Inden du adopterer en hund eller køber en hund, så er det en god idé at overveje mulighederne, og undersøge fordele og ulemper ved de forskellige muligheder. Det er vigtigt, at du vælger det rette for din familie, for så er der større sandsynlighed for, at du kan give hunden et godt liv, og samtidig selv få en enorm stor glæde af at have fået en hund. En hund er som kendt menneskets bedste ven, og det er vigtigt, at du finder din bedste ven og tager det rette valg. Hvilket valg der er det rette, afhænger af din arbejdssituation, din familiesituation og din økonomiske situation, samt dine muligheder for at motionere og lignende. Der er altså rigtig mange ting, som man skal tage højde for inden man anskaffer sig en hund. Det gælder også, når man adopterer en hund.